ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Μαζεύω τις ελιές μου τον Οκτώβρη ή αρχές του Νοέμβρη, όταν λάμπουν από σφριγηλότητα και ζωή.
Η ιστορία μας
Φιλοσοφία
Μερικά λόγια για τα προϊόντα Zero One
Μερικές αλήθειες για το ελαιόλαδο

Μαζεύω τις ελιές μου τον Οκτώβρη ή αρχές του Νοέμβρη, όταν είναι ακόμα άγουρες, καταπράσινες και λάμπουν από σφριγηλότητα και ζωή. Έχω κόστος στην ποσότητα, αλλά κερδίζω ασύγκριτα στην ποιότητα. Αν μάζευα ένα μήνα μετά θα έπαιρνα ελιές που θα βρίσκονταν ήδη στη διαδικασία της υπερωρίμανσης και κατά συνέπεια θα είχαν πολύ μικρότερη γευστική και θρεπτική ένταση.

Στο μάζεμα χρησιμοποιώ σύγχρονο εξοπλισμό που σέβεται το δέντρο. Δεν παρεμβαίνω με τεχνητό τρόπο στη δομή του χώματός μου ή στην περιεκτικότητά του σε οργανική ύλη. Το χώμα εμπλουτίζεται μόνο του, χρόνο με τον χρόνο, απορροφώντας οργανική ύλη (φύλλα, ξερά χόρτα), όπως ακριβώς σε ένα περθένο δάσος.

Αλέθω μέσα σε 12 ώρες και αποθηκεύω το φρέσκο ελαιόλαδο αποκλειστικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το ελαιόλαδο παραμένει στα δοχεία για 3 περίπου μήνες έως ότου γίνει διαχωρισμός των στερεών σωματιδίων μέσω της φυσικής διαδικασίας της καθίζησης. Ακολουθεί ακόμα ένα ήπιο φιλτράρισμα με απλό χαρτί προκειμένου να φύγει κάθε ίχνος σωματιδίων που μπορεί αργότερα να αλλοιώσουντην ποιότητα του ελαιολάδου.

Τέλος, έρχεται η τυποποίηση. Τίποτα άλλο δεν μεσολαβεί μέχρι την κατανάλωση.

Ακολουθώντας πιστά τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και επιμένοντας στη λεπτομέρεια, καταφέρνω να παίρνω κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια στη σειρά, ένα ελαιόλαδο σταθερά χαμηλής οξύτητας, έντονα φρουτώδες στο στόμα και τη μύτη, με έχει χρυσοπράσινο χρώμα, γεμάτο σώμα και ένα ήπιο «πικρό» στην επίγευσή του, δείγμα της φρεσκάδας και της ποιότητάς του.

Το ελαιόλαδο Zero One είναι πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο από τον Οργανιοσμό Πιστοποίησης Bio Hellas και ανήκει στην κατηγορία Π.Ο.Π. Βόρειος Μυλοπόταμος, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ποιότητας της Agrocert, από το στάδιο της συλλογής του καρπού μέχρι το στάδιο της τυποποίησης.